Ανδρέας Κρητικός – Προφίλ

Ο Ανδρέας Κρητικός, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση από το 1962, υπήρξε πάντα ένα ανήσυχο πνεύμα στο χώρο του ποιοτικού, διαχρονικού επίπλου.

Τελειώνοντας τις σπουδές του στην Αρχιτεκτονική και Διακόσμηση εσωτερικού χώρου, δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά τόσο στην εισαγωγή, όσο και στο σχεδιασμό και κατασκευή επίπλων και ειδικών κατασκευών συνδυάζοντας το παλιό με το καινούργιο δημιουργώντας έτσι το δικό του ύφος.

Ως λάτρης της παράδοσης αλλά και ως συλλέκτης παλιών αντικειμένων, ταξιδεύει ανά τον κόσμο και επιλέγει μόνος του αντίκες με ιδιαίτερη προσοχή και γνώση.

Tα έπιπλα του είναι επιλεγμένα με αυστηρά κριτήρια, βασισμένα στην άριστη ποιότητα, την τέλεια κατασκευή και την υψηλή αισθητική.

Το κατάστημα “ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ” είναι μία διαρκώς αναπτυσσόμενη εμπορική εταιρεία που έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες της και στην αντιπροσώπευση και εισαγωγή επώνυμων οίκων απ΄όλο τον κόσμο, Ευρώπη, Αμερική και Ασία.

Συνεργάζεται με πολλούς επώνυμους οίκους ανά τον κόσμο και εξ αυτών είναι αντιπρόσωπος για την Ελλάδα πολλών παγκοσμίως γνωστών στο έπιπλο και διακοσμητικών αντικειμένων όπως των οίκων Nautica, Donald Trump, Ernest Heminway, Humphrey Bogard.

Η επιχείρηση Ανδρέας Κρητικός επεμβαίνει επιπλέον καθοριστικά στο χώρο της μελέτης, κατασκευής και διακόσμησης των εσωτερικών χώρων από την έναρξη της κατασκευής και μέχρι την ολοκλήρωση της παράδοσης του έργου.

Η έκθεση στεγάζεται σε 2.550 τ.μ στην Λεωφόρο Κηφισίας στην Κηφισιά, σε ένα από τα πιο κομβικά σημεία των βορείων προαστίων της Αθήνας.

Το πρώτο πράγμα που αντιλαμβάνεται κανείς όταν μπαίνει στο κατάστημα είναι η ιδιαιτερότητά του.

Μοναδικό στο είδος του όχι μόνο στον Ελλαδικό χώρο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του σε συνδυασμό με τη μεγάλη ποικιλία διαχρονικών επίπλων σε λιτές γραμμές από ευρωπαϊκούς και αμερικανικούς οίκους συνυπάρχουν σε απόλυτη αρμονία με  ειδικά κομμάτια εποχής, σπάνίες αντίκες και διακοσμητικά αντικείμενα σύγχρονα και παλιά.